Het kunstgrasveld van Varsseveld
Volledig scherm
Het kunstgrasveld van Varsseveld © DG

Van de Pavert en Jurjus bij opening kunstgras Varsseveld

VARSSEVELD - Tweedeklasser Varsseveld opent  zaterdag het kunstgrasveld op feestelijke wijze. De Graafschap-spelers Hidde Jurjus, Jordy Rondeel en Ted van de Pavert zijn daarbij aanwezig.

Dat er in Varsseveld een kunstgrasveld is gekomen, daar moet voorzitter Ronald Ruesink zelf ook nog wel om lachen. Hij voetbalde in de tijd dat de club nog wel eens gekscherend ‘Poggendam’ werd genoemd. Fysiek voetbal, gespeeld door grote, potige kerels.

Maar in Varsseveld was een kunstgrasveld hard nodig. ,,Met de hulp van dertien investeerders hebben we het aan kunnen leggen op ons derde veld’’, zegt Ruesink. ,,Nee, niet op het hoofdveld. Dat blijft natuurgras. Maar we hebben er veel baat bij. We zien dat ons tweede veld nu veel beter is dan in voorgaande jaren. En we kunnen op het kunstgras altijd terecht.’’

Vanaf  zaterdag14.00 uur verzorgen de drie spelers van De Graafschap een clinic voor de Varsseveldse jeugd. Om 18.15 uur zal wethouder Ben Hiddinga van de gemeente Oude IJsselstreek het kunstgrasveld officieel openen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal