Volledig scherm
Vios Beltrum viert de promotie naar de derde klasse. © Lars Smook

Vios Beltrum schrijft historie met promotie, GVA blijft vierdeklasser

videoBELTRUM - Vios Beltrum is donderdagavond voor het eerst in de geschiedenis gepromoveerd naar de derde klasse. De ploeg van trainer Manfred Graven was in de herkansingsronde van de nacompetitie met 2-1 te sterk voor GVA uit Doornenburg, dat ook volgend seizoen in de vierde klasse uitkomt.

Het duel in Beltrum was in eerste instantie de halve finale van de herkansingsronde, maar door het wegvallen van Jong Achilles'29 uit de voetbalpiramide ontstond er een extra plek in de derde klasse en werd het meteen een finale.

Vios Beltrum, dat zondag nog met 0-3 verloor van MvR, leidde halverwege met 1-0. Ian Groot Zevert opende na ruim een half uur, nadat hij al een keer de lat had geraakt, de score. GVA, waar Mats Grotenbreg zijn door vakantie afwezige vader Ronald als hoofdtrainer verving, raakte voor rust de paal.

Spanning

De thuisploeg verdubbelde halverwege de tweede helft de voorsprong. Bob Groot Kormelink kopte uit een hoekschop de 2-0 binnen. Vios Beltrum leek op rozen te zitten, maar GVA-speler Tom te Boekhorst zorgde al snel voor de aansluitingstreffer: 2-1. Er volgde een spannende slotfase. Vios bleef overeind, waarna het promotiefeest in Beltrum losbarstte.

Bekijk hier de 2-0 van Bob Groot Kormelink:

De laatste minuten bij Vios Beltrum-GVA:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal