Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdagclub DZSV was jaren een begrip. Volgend seizoen is er geen zaterdagvoetbal op niveau meer in Dinxperlo. © Theo Kock

Voetballen op zaterdag steeds populairder. Maar niet in de Achterhoek en de Liemers

DINXPERLO - Zaterdagvoetbal wordt in andere delen van het land steeds populairder. Behalve bij ons in de Achterhoek en de Liemers.

‘Het zondagvoetbal komt steeds meer buitenspel te staan. De wereld van de zondagamateurs is in sneltreinvaart aan het opschuiven naar de zaterdag.’ Zulke statements maakte KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee de afgelopen jaren meerdere keren.

Van der Zee heeft zeker een punt, want in het district West II (regio’s Rotterdam en Den Haag) zijn nog slechts twee derde klassen en één vierde klasse op zondag. Afgelopen zomer stopten in dit district weer dertien clubs op zondag die overstapten naar de zaterdag. De KNVB heeft al laten weten dat er vanaf het seizoen 2020-2021 alleen nog in de eerste en tweede klasse op zondag wordt gespeeld in district West II.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal