Zaterdagclub DZSV was jaren een begrip. Volgend seizoen is er geen zaterdagvoetbal op niveau meer in Dinxperlo.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdagclub DZSV was jaren een begrip. Volgend seizoen is er geen zaterdagvoetbal op niveau meer in Dinxperlo. © Theo Kock

Voetballen op zaterdag steeds populairder. Maar niet in de Achterhoek en de Liemers

DINXPERLO - Zaterdagvoetbal wordt in andere delen van het land steeds populairder. Behalve bij ons in de Achterhoek en de Liemers.

9 reacties

 • pipo

  1 jaar geleden
  Op welke dag ze ook gaan voetballenmaakt niet uit . Maar maak er dan weleen rookvrij sportpark van ! ;)
 • Willemsen

  1 jaar geleden
  Veel succes verder, Marc. Wij worden het niet eens. In het hele stuk staat totaal geen mening. Dus hoezo niet objectief? En ik ben journalist van De Gelderlander. Vind je het hopelijk niet gek dat ik geen clubs uit andere gebieden belicht. 
 • j.h. Meijer

  1 jaar geleden
  En ondertussen blijft het raar dat er bij een nieuwe vereniging als FC Dinxperlo, nog maar bestaand vanaf Juli 2019, al in november 2019 een bijna dwingende keuze gemaakt wordt voor zondagselectie. De "oude" clubs moeten meer tijd krijgen om naar elkaar toe te groeien. En bekijk dan na de eerste twee seizoenen maar eens hoe het allemaal loopt, of er toekomst is voor alleen een zaterdag- of alleen een zondagselectie.
 • Marc van der Linden

  1 jaar geleden
  In onze regio Oost zijn er 501 standaardelftallen ingeschreven en spelen er 199 op zaterdag en 302 op zondag. Als je Oost door midden snijdt via de IJssel dan kom je rechts van de IJssel op de verdeling 81 zaterdag en 231 zondag. Als je van dit aan ons gerelateerde gebied alleen het 'lezersgebied' neemt van de Gelderlander (Achterhoek/Liemers), dan kom je op een verdeling van 13 zaterdag en 64 zondag. Sorry, maar met deze cijfers vind ik de kop 'Zwemmen tegen de stroom in' en het bijbehorende stuk dus niet objectief ….
 • Batistuta

  1 jaar geleden
  Ondertussen is op de website van Zelhem/Zelos te lezen dat het bestuur van deze verenigingen zich distantieren van dit verhaal. Bij een (evt) fusie zal er nog (ca) 3 jaar sprake zijn van 2 prestatie-elftallen, waarna de leden/bestuur keuze maken. Landelijke tendens naar Zaterdag en verschil mer Achterhoek/Liemers blijft opmerkelijk. Zal toch met derby’s te maken hebben. Publiek komt er bijna nergens meer (onder 1e klasse).
 1. Samenvatting | Willem II - PEC Zwolle
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Zoveelste zure nederlaag voor Willem II, nu tegen PEC Zwolle

  22 januari
 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de ere- en eerste divisie
  Play

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de ere- en eerste divisie

Amateurvoetbal