Wereldgoal Evert Römer houdt Silvolde in hoofdklasse

VIDEOSILVOLDE - Silvolde speelt na de 2-1 zege op kampioenskandidaat Hoogeveen ook volgend seizoen in de hoofdklasse van het zondagvoetbal. Evert Römer was met twee doelpunten, waarvan een heel bijzondere, goud waard voor zijn ploeg.

Volledig scherm
Evert Römer scoort de 1-1 tegen Hoogeveen. © Jan Ruland van den Brink

Met nog vier duels voor de boeg heeft Silvolde een voorsprong van 10 punten op de nummer 13, Fortuna Wormerveer. ,,Dus dat kan niet meer mis", zei Römer na afloop.

Römer was de grote man bij Silvolde. Voor rust kreeg hij een strafschop, die door Roy Bouwman echter hoog over werd geschoten. Voor rust kwam het sterk spelende Silvolde zelfs op achterstand door een houdbaar schot van Bjorn Zwikker: 0-1.

Na de pauze keerde Römer het duel. Eerst scoorde hij de gelijkmaker, op aangeven van Rick Bouwmeister. Vervolgens zag hij vijf minuten voor tijd dat Hoogeveen-doelman Nick Borgman ver voor zijn goal stond. Vanaf 55 meter passeerde Römer de goalie en zorgde voor een enorme ontlading in het Silvoldse kamp: 2-1.

Met 37 punten uit 26 wedstrijden staat Silvolde nu op de 8ste plaats in de hoofdklasse A. Voor de derde periodetitel lijkt de ploeg niet meer in aanmerking te komen, omdat de achterstand op DEM met 7 punten te groot is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal