Volledig scherm
PREMIUM
Westendorp-voorzitter Rob Holtslag (links) en trainer Jeroen Tacke. © Theo Kock

Westendorp is geen grijze muis meer

WESTENDORP - Westendorp is na veel kleurloze seizoenen plots de revelatie in 5C met een gedeeld tweede plaats. Dorpsclub groeit, ondanks de krimp.

In de voetbaljaargang 2017-2018 behaalde het kleine Westendorp slechts één overwinning. Vorig seizoen ging het al wat beter in de vijfde klasse, want toen werd er vijfmaal gewonnen.

Die prestatie heeft de ploeg van de nieuwe trainer Jeroen Tacke begin november al geëvenaard. Hoewel Westendorp afgelopen zondag voor het eerst verloor (2-0 van Angerlo Vooruit), staat de dorpsclub met vijftien punten keurig gedeeld tweede in 5C.

Voorzitter Rob Holtslag heeft de club nieuw leven ingeblazen. De voormalig commissaris van De Graafschap zag tweeënhalf jaar geleden dat het niet goed ging met Westendorp. ,,Het was een moeilijke, weerbarstige vereniging zonder enig beleid. Met vijf jonge leden ben ik het bestuur gaan vormen. We hebben Westendorp eerst op orde gekregen, hebben met enthousiasme een visie ontwikkeld en er meteen een omnivereniging van gemaakt”, zegt Holtslag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal