Zeddam/Sint Joris flikt het tegen Jonge Kracht en schrijft geschiedenis: promotie naar 3e klasse

WESTERVOORT - Zeddam/Sint Joris speelde maandagmiddag de laatste wedstrijd in de korte clubhistorie tegen Jonge Kracht. Het werd een duel om nooit te vergeten. Zeddam/Sint Joris won in Westervoort met 3-1 van de Huissenaren en speelt volgend seizoen onder de naam vv Montferland in de derde klasse.

Volledig scherm
De selectie van Zeddam/Sint Joris na de promotie naar de derde klasse. © theo kock persfotografie

Koen Siebelink werd de grote man bij Zeddam/Sint Joris, dat in het eerste halfuur niets te vertellen had tegen Jonge Kracht. De Huissenaren openden al snel de score en dat was volledig verdiend. Met een van richting veranderd schot in de 40ste minuut zorgde Siebelink voor de 1-1 en dat was het maximaal haalbare voor Zeddam/Sint Joris in de eerste helft.

Na rust was de wedstrijd veel gelijkwaardiger. Uit een vrije trap bracht Siebelink Zeddam/Sint Joris op een 2-1 voorsprong. In de slotfase viel Jonge Kracht verwoed aan en zelfs doelman Joey Willemsen ging mee naar voren bij hoekschoppen. Bij een uitbraak in blessuretijd schoot Jasper Raben de bal in het lege doel (3-1) en kon het feest losbarsten.

vv Montferland is volgend seizoen de hoogst spelende club in het Montferland na de degradatie van MvR (volgend seizoen FC Bergh).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal