Volledig scherm
Zeddam/Sint Joris, hier in actie tegen Dinxperlo, staat voor een historische promotie. © Theo Kock

Zeddam/Sint Joris staat voor historische dag

ZEDDAM - Fusieclub kan hoogst spelende voetbalclub worden in de voormalige gemeente Bergh als maandag Jonge Kracht wordt geklopt.

Het wordt maandag een bijzondere dag voor Zeddam/Sint Joris als de finale tegen het Huissense Jonge Kracht om één plaats in de derde klasse (om 14.00 uur op het terrein van SC Westervoort) wordt gespeeld.

Het is de laatste keer dat de club onder deze naam uitkomt. Volgend seizoen heet de club - in 2016 gingen vv Zeddam en Sint Joris uit Braamt samen - vv Montferland. Daarnaast speelde zowel Zeddam als Sint Joris in de historie nog nooit in de derde klasse.

,,Volgens mij hebben we al geschiedenis geschreven, want beide clubs hebben nog nooit de finale om promotie naar de derde klasse gespeeld’’, zegt trainer Marthijne Bochoven van Zeddam/Sint Joris.

Dat klopt. In 1996 speelde Sint Joris onder leiding van trainer Henk Westdorp weliswaar de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse, maar werd toen door Gendringen (twee keer 4-0 nederlaag) uitgeschakeld.

,,Ik heb vertrouwen in de wedstrijd tegen Jonge Kracht’’, aldus Bochoven. ,,We zitten in een heel goede fase en hebben geen schorsingen en blessures. Daar ben ik blij om, want de wedstrijd tegen Krayenhoff (Zeddam won na strafschoppen, RW) was heel erg pittig. En winnen we maandag, dan zijn we ook de hoogst spelende club in de voormalige gemeente Bergh omdat MvR gedegradeerd is. Dat zou een sprookje zijn. Onder een nieuwe naam de derde klasse in.’’

Pax

Het Hengelose Pax is nog steeds in de race om promotie naar de tweede klasse. Maandag speelt de ploeg van trainer Rudi Vonk in de halve finale van de nacompetitie in Mook tegen Eendracht’30 (aanvang 14.00 uur).

Dat Pax het zover heeft geschopt, is een klein mirakel. De ploeg streed eind maart nog tegen degradatie uit de derde klasse, maar is aan een opmerkelijke revival bezig. De laatste zes wedstrijden won Pax. In de eerste ronde van de nacompetitie werd HAVO uit Haalderen gedecideerd met 3-0 teruggewezen.

Volledig scherm
Pax won afgelopen zondag met 3-0 van HAVO in Haalderen. © Fons Sluiter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal