Volledig scherm
Doelman Patrick ter Mate van DUNO brengt redding, terwijl Mats Grotenbreg Rohda-aanvaller Deniz Sahbaz afschermt. © Gerard Vrakking

18-jarige invaller knalt DUNO naar bekerwinst

RAALTE - Op een drijfnat sportpark Tijenraan in Overijssel heeft hoofdklasser DUNO met een uiterste krachtsinspanning eersteklasser Rohda Raalte van zich af kunnen houden. In de eerste ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi won de ploeg van trainer Roy de Haan nipt met 1-2. Matchwinner was de pas 18-jarige Sam van Essen.

Duno begon beroerd aan het duel. Rohda had het meeste balbezit en áls de bal dan eens in Doorwerths bezit was, kreeg de thuisploeg hem regelmatig weer keurig terugbezorgd. De grootste kansen waren ook voor Rohda.

De 0-1 in de 18e minuut was dan ook moeilijk verdiend te noemen. DUNO-verdediger Jochem Jansen was het meest alert, nadat de bal na een corner van Roy Talsma was doorgeschoten. Daarna kwam er wat meer lijn in het spel, maar de ruststand was 1-1 na een prachtige kopbal van Rohda-spits Sven Dikkers.

Trefzeker

Ook in de tweede helft was het meer knokken geblazen dan goed voetballen. Roy Talsma stichtte gevaar met een vrije trap en Mats Grotenbreg trof het zijnet. Tien minuten voor het einde was DUNO-invaller Sam van Essen wel trefzeker. Een hoge voorzet belandde zomaar voor zijn voeten en de pas 18-jarige aanvaller schoot de bal fenomenaal in de bovenhoek: 1-2.

Opstelling DUNO: Ter Mate; Heijckmann, Jansen, Van Duren, Grotenbreg; Boer, Van Brakel, Scharrenberg; De Windt (67. Van Essen), Daniel, Talsma (75. Ali).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal