Volledig scherm
Archiefbeeld: AZ 2000 - ESA (16 maart 2019) © Gerard Burgers

3A: Comfortabele winst voor ESA, AZ 2000 boven de degradatiezone

ZETTEN - ESA heeft in de derde klasse A met 4-1 gewonnen bij Excelsior Zetten. In de eerste helft had ESA het betere van het spel, maar kwam toch op achterstand. 

,,Zij gokten in de omschakeling op een doelpunt”, zei ESA-trainer Peter Gerritsen. Uit een hoekschop zorgde Lucas Geurts voor een 1-0 voorsprong voor Excelsior. Binnen tien minuten na rust stelde ESA door doelpunten van Bram Weijs en Stefan Floor orde op zaken. Daarna kreeg Excelsior een goede kans. ,,Het had zomaar gelijk kunnen worden”, zei Gerritsen.

In de slotfase stelden Chris Sangi en opnieuw Bram Weijs de Arnhemse zege veilig: 1-4.

AZ 2000 behaalt belangrijke zege en staat boven de degradatiezone

OEKEN – AZ 2000 boekte in de derde klasse A een belangrijke overwinning en staat nu boven de bedreigde degradatieplaatsen. De Arnhemmers versloegen Oeken met 1-2. Volgens AZ 2000 trainer Patrick Baltus gebeurde dit op basis van wilskracht. ,,De afgelopen duels hebben we veel inzet getoond en dat was vanmiddag ook het geval. Nu viel het kwartje de goede goed op.” Door schorsingen en blessures was AZ 2000 mager bezet, maar door een tomeloze inzet werd een opgelopen 1-0 achterstand omgezet in winst.

,,Ik had vandaag gekozen voor een verdedigende tactiek, door een enorme werklust wisten we de wedstrijd te winnen. Voor AZ 2000 scoorden Dario Chikike en Kevin Lo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal