Volledig scherm
Archiefbeeld: ESA - FC Zutphen © Gerard Burgers

3A: ESA loopt in op koploper Zutphen, DVOV behaalt 2-2 remise bij De Treffers

EERBEEK - ESA-trainer Peter Gerritsen was blij met de 0-3 overwinning op Eerbeekse Boys. „Door het verlies van koploper Zutphen staan we nu nog maar twee punten achter.”

ESA opende matig. „We speelden in een te laag tempo. Gelukkig kwamen we zelf niet in de problemen”, beweerde Gerritsen. Vlak voor rust scoorde Job Seinen fraai met een tegendraadse kopbal de 0-1. „Na rust pakten we het veel beter op en kwam Eerbeekse Boys er niet meer aan te pas.” Jarell Lopulalan verdubbelde met een snoeihard schot de marge: 0-2. Het slotakkoord werd getekend door Diyar Pala.

Gerritsen was tevreden met de winst. „Na de winterstop worden de prijzen verdeeld en dan is een goede start van groot belang.”

DVOV behaalt 2-2 remise bij De Treffers

GROESBEEK - DVOV-trainer Robert Grauwde kijkt met een goed gevoel terug op het 2-2 gelijkspel tegen De Treffers. „Het was een duel in een hoog tempo. Het publiek heeft genoten.” Alle doelpunten vielen in het eerste part. Boas de Bloois zette DVOV op een 1-0 voorsprong, waarna De Treffers door twee doelpunten sterk terug kwam: 2-1. Op aangeven van Pelle Ypinga tekende Olaf Jonkman voor de 2-2. Na rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Grauwde was blij met de terugkeer van centrale verdediger Jochem van de Kamp. „Hij was voor mij de man off the match.”

Amateurvoetbal