Volledig scherm
Archiefbeeld: Redichem - AZ 2000 © Erik van 't Hullenaar

3A: Persoonlijke fouten doen AZ 2000 de das om; degradatie komt dichtbij, Dieren maakt zich op voor nacompetitie

ZELHEM - AZ 2000 leed in de derde klasse A een kostbaar 4-1 verlies bij Zelos. Interim-trainer Jan Brouwer, die deze week na het vertrek van trainer Patrick Baltus, voor de groep stond had ondanks de nederlaag positieve zaken gezien. ,,Natuurlijk is het balen als je hier verliest. Ik vind echter dat de ploeg vandaag keihard gewerkt heeft”. Brouwer in een ver verleden zelf een goede voetballer zag met lede ogen het ontstaan van de tegendoelpunten aan. ,,We zijn door een aantal persoonlijke fouten de boot in gegaan. De inzet was goed, maar we geven de doelpunten te gemakkelijk weg.

Brouwer, die technische zaken bij AZ 2000 in zijn portefeuille heeft nam de taken van Baltus met enige tegenzin over. ,,Ik laat de club niet in de steek. Ik loop hier al zo lang rond. Het was een beslissing van het bestuur en Patrick”.

Brouwer zorgde deze week voor een ontspannen sfeer. ,,We hebben lekker getraind. In een week moet je niet ineens van alles willen veranderen. Na de grote nederlaag tegen SKV moesten de jongens er weer zin in krijgen”.

In de eerste helft strafte Menno Diepenbroek met een onvervalste hattrick diverse verdedigingsfouten af, waardoor de thuisclub met 3-0 ging rusten. Direct na de pauze scoorde Zelos opnieuw en was het pleit beslecht.

,,Ik was blij dat Moreno de Ruiter zo goed stond te keepen, want anders was het een hoge score geworden”, prees Brouwer zijn keeper.

Kort voor het einde kreeg Silvano Baars een rode kaart. ,,Er kruiste een speler voorlangs die Silvano raakte. Doordat die speler nogal ongelukkig terecht kwam zag het er erger uit. Jammer dat hij rood kreeg”, vertelde Brouwer.

Na afloop kreeg de interim-coach nog een dreun te verwerken. Het onderaanstaande Excelsior Zetten had met 4-1 gewonnen van kampioen Be Quick Zutphen. Hierdoor staat AZ 2000 met 1 punt achterstand op Excelsior op de laatste plaats.

,,We gaan volgende week voor onze laatste kans”, bleef Brouwer optimistisch.

Dieren begint in vorm te komen voor de nacompetitie

DIEREN – Dieren won in de derde klasse A met goed voetbal met 4-1 van het tegen degradatie strijdende JVC Cuijk. Trainer Wim Kamphuis was tevreden over de uitvoering van het spel. ,,We hebben deze overwinning afgedwongen met fraaie doelpunten. Er was veel beweging en hherlijke combinaties”, vertelde Kamphuis. We komen zo aardig in vorm voor de nacompetitie. Dieren nam een 2-0 voorsprong door Youp van Uum en Niek van Asselt. Na de hervatting scoorden Teun van Uum en nog eens Youp van Uum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (8%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1405 stemmen