Volledig scherm
Archiefbeeld: Redichem - AZ 2000 © Erik van 't Hullenaar

4A: AZ 2000-trainer baalt: we verliezen van onszelf, De Paasberg klimt naar tweede plaats

ARNHEM – Ondanks legio kansen lukte het AZ 2000 niet om van nummer laatst Oranje Blauw te winnen. De Nijmegenaren hadden min drie punten. AZ 2000 verloor na een 2-0 voorsprong met 3-2 van de bezoekers, die nu op nul punten komen. 

Trainer Giovanni Zweers begreep de wereld niet meer. „Gezien het aantal kansen hadden we met dubbele cijfers kunnen winnen. We komen met 2-0 voor en krijgen ontzettend veel mogelijkheden. Ik weet het: je moet dan scoren, maar dat lukte na de 2-0 niet meer”, mopperde Zweers. Voor AZ 2000 scoorden Miquel Derby en Nathan Arneman.

De Paasberg klimt naar tweede plaats

WIJCHEN – De Paasberg won met 0-3 van Woezik, waardoor De Paasberg klimt naar de tweede plaats op de ranglijst. Trainer Paul van Koppenhagen was blij met de goede herstart van de competitie. „Het was een dikverdiende overwinning. De score had hoger uit kunnen vallen. We hebben voldoende kansen gehad.”

Vlak voor rust opende topscorer Jesse ter Beek de score: 0-1. „Na de pauze hadden we het een kwartier lastig, maar daarna namen wij het initiatief weer over”, vertelde Van Koppenhagen, die zag dat Fabian van Leeuwen en Donovan de Kievid de score opvoerden naar 0-3.

Amateurvoetbal