Volledig scherm
VVO-speler Ramon Steenbergen (rechts) in duel om de bal. © BSR Agency

7-0 afstraffing voor VVO, SC Rheden speelt verdienstelijk gelijk bij Sportclub Lochem

Arnhem - Ondanks de 7-0 afstraffing bij PAX in Hengel (Gld.) was VVO coach Martijn van de Hel naderhand goed aanspreekbaar. ,,Je kunt moeilijk zeggen dat wij hen van de mat hebben gespeeld. Dan kom ik niet geloofwaardig over.”

,,We begonnen eigenlijk best wel goed aan de wedstrijd”, vervolgt Van de Hel. ,,We kregen drie grote kansen, maar lieten ze liggen. Aan de andere kant kregen we de 1-0 tegen op een manier dat niet mag gebeuren.”

Nog in de eerste helft kwam de thuisploeg ook op 2-0. ,, Na rust werd het ook snel 3-0 en 4-0”, meldde de coach. ,,Daarna gingen de koppies hangen en maakten we verkeerde keuzes.” De grote nederlaag betekende de vijfde verliespartij op rij voor VVO, dat voorlaatste staat in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Van de Hel weet wel waar de oplossing ligt. ,,We hebben deze zomer de selectie verjongd, maar we moeten snel volwassener worden.”

Klassegenoot SC Rheden doet het een stuk beter. De ploeg van trainer Wilco Klop pakte zondagmiddag een verdienstelijk punt op bezoek bij Sportclub Lochem (1-1). Thijs van Oostrum (1-0) en Patrick d’Hulst (1-1) scoorden in Lochem.

,,De 1-1 was een juiste uitslag”, vond Klop. ,,De eerste helft was Lochem, dat een goede ploeg heeft, de bovenliggende partij. Na rust toonde we meer felheid en vastberadenheid.”

Dat betaalde zich uit voor de bezoekers middels de gelijkmaker van topscorer Patrick d’ Hulst. ,,Daarna kregen we nog een paar kansjes”, vervolgde Klop. ,,We hadden zelfs vies kunnen winnen.” 

Amateurvoetbal