Volledig scherm
DVOV versloeg zaterdag DVE-Trajanus. © Gerard Burgers

Afkoelingsperiode bij DVOV-DVE-Trajanus, Nijmeegse scheidsrechter ‘bedreigd’ door stadgenoten

ROZENDAAL – DVOV (3A) won zaterdagmiddag op eigen veld met 4-0 van DVE-Trajanus uit Nijmegen. Het duel tussen de twee staartploegen uit de derde klasse A van het zaterdagvoetbal werd overschaduwd door een afkoelingsperiode van ruim een kwartier. Die werd ingelast door de Nijmeegse arbiter Marnix Delsink na de 2-0 van Olaf Jonkman in de 74ste minuut. Volgens de grensrechter van DVE-Trajanus stond Jonkman echter ‘zeker drie meter buitenspel.’

Er ontstond daardoor een verhitte discussie tussen de grensrechter en de leidsman uit Nijmegen, waarna Delsink zijn assistent achter de afrastering stuurde. Het was de inleiding voor een afkoelingsperiode.  

,,Ik heb hem weggestuurd omdat hij al zoveel foute beslissingen had gemaakt”, legde Delsink later uit. ,,Ik kon niet meer op hem vertrouwen. Vervolgens kwamen spelers dreigend op mij aflopen. Ze begonnen te zeuren en te dreigen, noem alles maar op. Er kwam daarna weliswaar een andere assistent, maar de situatie bleef dreigend. Daarop heb ik besloten om een afkoelingsperiode in te lassen, omdat ik vreesde dat het anders uit de hand was gelopen.”

De wedstrijd werd daardoor een kwartier voor tijd, bij een 2-0 voorsprong, tijdelijk stilgelegd. In de afkoelingsperiode riep Delsink de twee aanvoerders en beide trainers in zijn kleedkamer bij zich en werd er koortsachtig overleg gevoerd. Buiten was duidelijk hoorbaar dat er harde woorden vielen, maar desondanks werd er wel besloten om het duel te hervatten. In het restant, waarin het rustig bleef, scoorde DVOV via Sander Beek en Olaf Jonkman nog tweemaal. Randel tacke scoorde eerder al 1-0.

Eindstand derhalve 4-0. Verdiend, maar erg geflatteerd. Dat kon de thuisploeg uiteraard een zorg zijn, na vijf duels zonder zege kwam de overwinning als geroepen. De cruciale zege, waardoor DVOV weer lucht heeft gekregen in de strijd om de degradatieplaatsen, was in ieder geval een prima opmaat naar de Duitse avond die direct na de wedstrijd begon in het clubhuis van DVOV.

Amateurvoetbal