Volledig scherm
Eldenia en winnaar RKHVV in de finale van de Arnhem Cup 2019. © Rolf Hensel

Arnhem Cup radicaal anders; voetbaltoernooi begint al in november

ARNHEM - De 51ste editie van de Arnhem Cup krijgt een nieuwe opzet. Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor clubs uit Arnhem en omgeving gaat al in november van dit jaar van start. Tot dusver vond het toernooi altijd plaats in het voorjaar, maar de organisatie heeft besloten tot een grondige wijziging van de speelkalender.

,,De eerste ronde staat nu voor 19 november op het programma”, zegt Rob Heise, die samen met Ben van der Horst en Adri van der Beek de organisatie voor zijn rekening neemt. ,,We krijgen daardoor dit seizoen meer ruimte en komen straks niet in de knel met clubs die nacompetitie moeten spelen.”

Ook het jaarlijkse toernooi om de Achterhoek Cup wordt over een heel seizoen uitgesmeerd.

De organisatie nodigt clubs uit Arnhem, Westervoort en de gemeenten Rheden, Renkum, Lingewaard en Overbetuwe uit voor het toernooi. Er gaan ongeveer 35 uitnodigingen de deur uit.

Loting

De loting voor de eerste ronde staat gepland voor vrijdag 8 november in het clubhuis van Arnhemse Boys. Bij voldoende aanmeldingen wordt er nog dit jaar een tweede ronde gespeeld. De wedstrijden in de kwart- en halve finale staan gepland voor maart en april volgend jaar. De finale is in juni 2020, traditiegetrouw op het veld van Eendracht Arnhem.

Ook de vrouwenteams in de regio krijgen weer een uitnodiging. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal