Arnhemia blijft feilloos aan kop, twee hattricks bij De Paasberg

Arnhemia heeft door een 2-1 zege op SC Doesburg de volgende stap gezet richting het kampioenschap in de vijfde klasse D. RVW verloor van Angerlo Vooruit, De Paasberg haalde uit en Elsweide kwam niet tot scoren.

Met negen punten voorsprong en veruit het beste doelsaldo lijkt het kampioenschap van Arnhemia een kwestie van tijd. Gisteren won de ploeg van Marco Bosch met 2-1 door doelpunten van Maikel Peters en Stefan Bierman. ,,Het kan niet op, we wisten dat het een belangrijke dag zou worden en hebben er het gewenste resultaat uitgehaald”, vertelde Bosch.

Volledig scherm
De Paasberg-trainer William Gorissen © Gerard Burgers

Klassegenoot RVW lijkt een nagenoeg perfecte eerste seizoenshelft te vergooien. De Renkumse ploeg won slechts twee van de laatste zeven wedstrijden en kan alleen nog hopen op een plek in de nacompetitie. Gisteren was Angerlo Vooruit, dat de tweede plek overneemt, met 3-0 te sterk. ,,Het extra stapje dat we nu nodig hebben, zag ik niet terug. We gaven niet thuis”, zag Peter van den Borden.

Max Regeer en Angelo van Maanen ontpoppen zich als het superduo van Sv De Paasberg. Hun scoringslust van de laatste weken bereikte tegen De Hoven een hoogtepunt: Beiden scoorden driemaal bij de 6-2 zege. ,,Het krachtsverschil was duidelijk te groot”, zag De Paasberg-trainer William Gorissen. ,,De tegenstander speelde met een veldspeler op doel, zo’n wedstrijd moet je gewoon winnen.”

Elsweide kan haar ambities in de derde periode niet waarmaken. Tegen SHE kwam het niet verder dan 0-0. ,,We speelden nonchalant, het was niet goed genoeg”, aldus Elsweide-trainer Rasid Günes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal