Volledig scherm
Marlon Keizer, trainer van Arnhemia. © Rolf Hensel

Arnhemia verrast ESA in Arnhem Cup

updateARNHEM - Zondagvierdeklasser Arnhemia zorgde dinsdagavond in de eerste ronde van de Arnhem Cup voor een verrassing door zaterdagderdeklasser ESA op eigen veld te verslaan: 1-2. Arnhemia treft in de kwartfinale Eldenia.

Job Seinen bracht ESA voor rust op voorsprong. Na de hervatting sloeg Arnhemia verrassend toe. Adnane Askali maakte gelijk, waarna Huseyin Okal vlak voor tijd de wedstrijd besliste: 1-2.

,,Ik vind deze uitslag niet verrassend”, sprak Marlon Keizer, trainer van Arnhemia. ,,De vierde klasse zondag is sterker dan de derde klasse zaterdag. ESA had weliswaar voor rust de meeste en beste kansen, maar na rust waren wij voetballend beter.”

ESA-trainer Peter Gerritsen tilde niet te zwaar aan de nederlaag. ,,Wij haalden ons niveau niet. Jammer, maar zaterdag (tegen Excelsior Zetten, red.) is belangrijker.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (28%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
771 stemmen