Volledig scherm
Luchtduel in de stadsderby tussen Arnhemse Boys en VDZ. © Gerard Burgers

Arnhemse Boys verslaat VDZ na prachtpegel Ordelman

Arnhem - Arnhemse Boys had nog niet gewonnen, VDZ nog niet verloren in de derde klasse D. Dat is voorbij nu Arnhemse Boys zondag op eigen veld afrekende met VDZ. Een rake vrije trap van Stefan Ordelman betekende uiteindelijk de enige treffer in een spannende, maar niet hoogstaande Arnhemse derby.

Vlak voor het rustsignaal mocht Stefan Ordelman een vrije trap nemen, ruim vijf meter buiten de zestien meter. De Arnhemse Boys-aanvaller schoot de bal vernietigend in de rechterbovenhoek en bezorgde zijn ploeg een voorsprong in een eerste helft die weinig sprankelends bracht. Het veldspel van VDZ was iets beter, maar de ploeg uit Arnhem-Noord bracht die uit Zuid slechts sporadisch in de problemen.

In de tweede helft trokken de elf van trainer Marcel Omvlee zich terug op eigen helft om de voorsprong te verdedigen. Nadat VDZ via Jasper Nuininga en Michael Schieveen mogelijkheden onbenut liet, kwam het nauwelijks nog door de muur van onverzettelijkheid.

Nadat in de hectische slotfase aan beide kanten een goal wegens buitenspel werd afgekeurd, vierde de thuisploeg een feestje na het laatste fluitsignaal. Arnhemse Boys begroette de eerste driepunter, VDZ schreef voor het eerst in vijf wedstrijden geen punten bij.

,,We hebben steeds goede eerste helften laten opvolgen door slechte tweede helften”, zei matchwinner Stefan Ordelman na afloop. ,,Eindelijk waren we na rust ook scherp. Hopelijk nemen we dit mee na volgende week, als we weer een derby spelen tegen SML”, sprak Ordelman

VDZ-trainer Habib al Mohsinawi baalde omdat zijn ploeg in zijn ogen onnodig de ongeslagen status verloor. ,,We hebben van onszelf verloren. Qua veldspel en kansen maakten wij de meeste aanspraak op de winst, Arnhemse Boys wilde niet voetballen. Jammer. In de terugwedstrijd, bij ons op kunstgras, moeten we ze pakken.”

Amateurvoetbal