Arnhemse Boys waait weg in Ede: ‘De takken waaiden ons om de oren’

overzicht 3D west 1Ede - Marcel Omvlee, trainer van Arnhemse Boys, was zondagmiddag boos. Niet over de 5-1 nederlaag die zijn ploeg in Ede leed tegen koploper FC Jeugd, maar op de KNVB. ,,Dit heeft niets met voetbal te maken. De takken waaiden ons om de oren. We staan op een open veld langs de A12, waardoor de bal alle kanten op vloog”, zo mokte Omvlee, die wel realistisch bleef. 

arnhemse boys Marcel Omvlee.
Volledig scherm
arnhemse boys Marcel Omvlee. © Rolf Hensel

,,FC Jeugd heeft gewoon een goede ploeg. Ook onder normale omstandigheden is de kans groot dat we de wedstrijd verliezen.” Bij Arnhemse Boys was er een basisdebuut voor Roy van Engelenburg. Joël Libiana (3-1) scoorde voor de gasten. Elmeris Avdic, Ahmet Kilic, Ilker Ozturk, Sergen Tomruk en Mustafa Tirgil deden dat voor de thuisploeg.

SML profiteerde van de nederlaag van concurrent APWC tegen Saestum. De Arnhemmers wonnen zelf in Amersfoort van Quick 1890 (2-1) en schoven daardoor op naar de tweede plaats op drie punten van FC Jeugd. 

 Trainer David Roig Garcias zag zijn ploeg een goede eerste helft afwerken. ,,Onder moeilijke omstandigheden, hadden we volledige controle over de wedstrijd.” Stijn van Elferen en Nigel Gieling zorgden voor een comfortabele 2-0 ruststand. Khalid Benali zorgde met een ‘lucky’ voor 1-2, maar verder liet SML het niet komen. 

Eldenia boekte een nuttige zege op HDS (2-0). Beide doelpunten vielen na de pauze. Bryan van Schooten en Daan van der Harst waren de makers. ,,Een zwaarbevochten zege tegen een fysiek sterke tegenstander”, analyseerde trainer Erwin Koen, die Raoul Milder zijn eerste basisplek had gegund. ,,We staan op de plek waar we horen. Bij een nederlaag hadden we naar beneden moeten kijken.”

VDZ boekte in Utrecht een knappe zege op Sporting’70 (0-1), maar ongeschonden kwamen de Arnhemmers niet uit de strijd. Doelman Kwint Ceelen (lies) en Simon Zwartkruis (hamstring) moesten er geblesseerd af. Al na negen minuten stond de thuisploeg met tien man, nadat de doelman van Sporting’70 hands maakte buiten de zestienmeter. De toegekende vrije trap werd door Simon Zwartkruis omgezet in een treffer. 

Trainer Habib al Mohsinawi was tevreden over zijn team. ,,Ze hebben karakter getoond. Max Burgers was half fit, Max Flierman speelde met hechtingen en Jasper Nuininga was ziek. Een prima zege, want Sporting is gewoon een goede ploeg.”

Amateurvoetbal