Cali Daniel in het shirt van DUNO.
Volledig scherm
Cali Daniel in het shirt van DUNO. © Gert Budding

Australische club betaalt niet meer, spits Cali Daniel terug in Nederland

ARNHEM - Voor spits Cali Daniel (22) is er al na vier duels voor de Australische voetbalclub Para Hills Knights een einde gekomen aan zijn eerste buitenlandse avontuur. De oud-speler van Jong Vitesse en Jong NEC vertrok eerder dit seizoen bij hoofdklasser DUNO uit Doorwerth voor zijn transfer.

Door de coronamaatregelen in Australië waardoor ook het voetbal stilligt, was een langer verblijf ‘down under’ geen optie voor Daniel. ,,Eerst werd de competitie twee weken stopgezet, vervolgens drie maanden. Daarna zit het seizoen er zo goed als op”, zegt de spits die afgelopen weekend vertrok bij het semi-professionele Para Hills Knights. ,,Ze waren gestopt met betalen en ik heb al weken niets meer van de club gehoord. Alleen van de trainer, die begreep mijn beslissing wel.”

Landgenoot Gertjan Verbeek, trainer van Adelaide United, sprak zich onlangs ook al uit over de chaotische financiële situatie waarin de voetbalclubs in Australië momenteel zitten. Daniel: ,,Ik ben blij dat ik weer terug in Nederland ben, ik heb 35 uur over de reis gedaan. Teruggaan is geen optie, ik richt me nu op een nieuwe club in Nederland.”

Amateurvoetbal