Volledig scherm
Doelpuntenmaker Kevin Lo-Sie-Sen van AVW'66 duelleert met SML's aanvoerder Sven Roelofs. © Rolf Hensel

AVW'66 en SML maken potje van halve finale Arnhem Cup

ARNHEM - AVW’66 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de Arnhem Cup. De zaterdagtweedeklasser uit Westervoort won op sportpark Over het Lange water in de tweede halve finale met 2-0 van zondag tweedeklasser SML uit Arnhem. 

AVW’66 moet het in de finale  zondag 3 juni opnemen tegen gastheer Eendracht, dat zich al eerder had geplaatst voor de eindstrijd door een verrassende zege op stadgenoot MASV in de eerste halve finale.

Het is nog even de vraag of die finale wel op 3 juni kan worden gespeeld, aangezien beide finalisten dan mogelijk play-off -verplichtingen hebben. Dat wordt komend weekeinde duidelijk.  Aan beide kanten was er dan ook flink gegoocheld met de opstelling vanwege grotere competitiebelangen komend weekeinde. 

AVW’66 , in de race om promotie-nacompetitie in de reguliere competitie, staat door de winst voor het eerst sinds 2013 weer in de finale van de Arnhem Cup. 

Halverwege was de gezapige wedstrijd, die arbiter Adrie van der Beek zonder kaarten afdeed, al beslist in het voordeel van de ploeg uit Westervoort. Na ruim tien minuten bracht Robin van Otegem AVW’66 verdiend op voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Kevin Lo-Sie-Sen met een vlammend schot de marge: 2-0.

Assistent valt in

De tweede helft had achteraf beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Heel blijven voor aanstaand weekend was het allerbelangrijkste aan beide kanten. SML-trainer Roberto Straal, die al een handvol basisspelers spaarde met het oog op de cruciale wedstrijd om lijfsbehoud aanstaande zondag tegen Spero, bracht een kwartier voor tijd zelfs zijn assistent David Roig Garcias in het veld. 

Het zorgde eindelijk voor een beetje opwinding op de tribune, zeker toen Riog Garcias kort voor tijd een vrije trap mocht nemen. De Spanjaard wilde de bal op het doel schieten, maar tot hilariteit van een aantal SML spelers schoot hij hoog over. 

 AVW’66, dat ook niet met de sterkste opstelling begon, maakte het nog bonter. Wouter van der Ent bracht in de slotfase zelfs keeper Joep Smulders in het veld. Het inbrengen van de assistent-trainer en de keeper was tekenend voor hoe de trainers aankeken tegen deze wedstrijd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
740 stemmen