Volledig scherm
AVW'66 viert feest met de Arnhem Cup na de 2-1 winst op Eendracht Arnhem. © Gerard Burgers

AVW'66 houdt Arnhem Cup uit handen van Eendracht

updateARNHEM - AVW'66 heeft dinsdagavond de 49ste editie van de Arnhem Cup gewonnen. De ploeg uit Westervoort versloeg in de finale Eendracht Arnhem met 2-1.

,,Ik ben tevreden met de overwinning, maar zeker niet met het vertoonde spel”, sprak de winnende coach Wouter van der Ent direct na de prijsuitreiking op sportpark Over het Lange Water in Arnhem, waar ruim 500 toeschouwers getuige waren van de eindstrijd van het jaarlijkse voetbaltoernooi. ,,Wij hadden het gewoon eerder moeten afmaken.”

Door treffers van invaller Glenn Lemein en Robin Otegem stond de zaterdagtweedeklasser al na een half uur op een 2-0 voorsprong. Daarmee leek de finale al in een vroegtijdig stadium beslist. Vierdeklasser Eendracht deed zeker verdienstelijk mee op de fraaie grasmat, maar het kwaliteitsverschil was duidelijk zichtbaar.

Kort na rust verzuimde AVW’66 de wedstrijd in het slot te gooien toen achtereenvolgens Kevin Lo-Sie-Sen en Robin van Otegem dotten van kansen lieten liggen.

AVW-doelman Bram van Riezen redde daarna onder meer uitstekend op een vlammend schot van Mike Hieltjes. Een kwartier voor tijd was hij echter wel kansloos op de inzet van Eendracht-invaller William Bonne (1-2), waardoor het enigszins verrassend toch nog een spannende slotfase werd.

Volledig scherm
Eendracht-invaller William Bonne (links) bracht met de 2-1 de spanning terug in de finale. © Gerard Burgers

,,Tegen het einde van de wedstrijd hadden we misschien wel iets meer verdiend”, analyseerde Eendracht- trainer Marcel Gerrist. ,,We spelen natuurlijk tegen een heel goede ploeg. Maar met heel hard werken hebben we toch een goede teamprestatie neergezet. Door onze tegengoal werd het nog spannend. Jammer dat we er geen verlenging uit konden slepen, dat was voor ons toch superleuk geweest.”

Gerrist legde zich echter snel neer bij de nederlaag, want zijn blik ging al direct naar zondag wanneer Eendracht de nacompetitie, waarin het strijd om behoud van het vierdeklasserschap, begint met een thuiswedstrijd tegen Victoria’25.

Het is de derde keer dat AVW'66 de Arnhem Cup wint. De laatste drie jaar won Duno uit Doorwerth de Cup.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal