Volledig scherm
PREMIUM
Fel gevecht om de bal tijdens Redichem - AZ 2000. © Erik van 't Hullenaar

AZ 2000 furieus op scheidsrechter na late gelijkmaker, ‘in 8 jaar nog nooit zo belaagd’

Klokslag vijf uur begint AZ 2000 in een regelmatig door blessures stilgelegen tweede helft te roepen om het eindsignaal. ,,Tijd, tijd!” schreeuwt AZ 2000-trainer Patrick Baltus. Wisselspelers wijzen fanatiek en voortdurend naar hun polsen. Er volgt nog één ingooi die als een corner voor de goal wordt geworpen, bij de tweede paal belandt, waar Lennart Fuchs zijn tweede treffer voor Redichem binnenkopt: 2-2. 

Het laatste fluitsignaal blijkt voor Baltus een startschot. De trainer sprint richting arbiter Klaassen, die in no-time wordt omringd door een furieus, steigerend AZ 2000, dat vindt dat de blessuretijd allang verstreken was.

Onder begeleiding van de langharige Redichem-bestuurder Peter Schouten, die zijn imposante postuur inzet, verlaat Klaassen het veld. AZ 2000-aanvoerder Bryan van Schooten begrijpt de woede van zijn teamgenoten ,,De scheidsrechter liet mij in de blessuretijd zijn horloge zien. Hij zei: ‘Als mijn klok op 48 minuten staat, is het over.’ Hij floot af op 48.50...”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal