Volledig scherm
Rust bij AZ 2000 tegen DVV. 2-1 voor de Arnhemmers tegen de 'oudjes' uit Duiven. AZ 2000 op koers voor de periodetitel. © Marco Gerritsen

AZ 2000 pakt 'eindelijk' weer een prijs

ARNHEM - Dolblij waren ze bij AZ 2000 (zaterdag 4A) na de winst op DVV: 3-2. Door de zege grepen de Arnhemmers de eerste periodetitel. Een prijs dus en dat was lang geleden voor de club, zolang dat zelfs de aanwezige bestuursleden het zich niet konden herinneren.

De jonge thuisploeg kwam goed uit de startblokken met een snelle openingstreffer van Rick van Vliet, maar na een half uur zorgde Duivenaar Dennis Aerts voor de gelijkmaker. Aanvoerder Yancey Baars zorgde er daarna voor dat de thuisploeg toch met een voorsprong kon gaan rusten: 2-1.
Na de hervatting was opnieuw Dennis Aerts doeltreffend, maar weer zette Baars daarna zijn ploeg op voorsprong. Het laatste half uur gierden de zenuwen door de keel bij de Arnhemmers. Er lag volop ruimte om het duel te beslissen, maar de nekslag voor de gasten bleef uit. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Avci kon het feest dan echt beginnen. Trainer Patrick Baltus was trots op zijn ploeg. ,,Een knappe prestatie van deze jonge ploeg. Een uniek moment voor deze club die graag een stap wil maken." Baltus hoopt nu stiekem op meer. ,,Met deze ploeg moeten we mee kunnen doen om de titel."

Volledig scherm
Ruim een maand geleden was alles nog koek en ei bij AZ 2000. Trainer Patrick Baltus vierde toen het behalen van de eerste periodetitel met zijn zoon Jason. © Marco Gerritsen
Volledig scherm
Na gepruts in de AZ-defensie is het opnieuw Dennis Aerts die scoort voor DVV. © Marco Gerritsen
Volledig scherm
AZ 2000 viert feest. Rick van Vliet heeft de ploeg op voorsprong gebracht tegen DVV. © Marco Gerritsen

Amateurvoetbal