Volledig scherm
Het begin van de onrust bij SKV-Be Quick Zutphen. © Jan Slagter

Be Quick Zutphen bestraft, vv Dieren bij 9-0 winst op ESA alsnog kampioen

updateZWOLLE/DIEREN - VV Dieren heeft plotseling weer een kansje op het kampioenschap in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Be Quick Zutphen, al lang en breed tot kampioen gekroond, heeft op de ranglijst vier punten in mindering gekregen.

Aanleiding voor de straf van de tuchtcommissie van de KNVB zijn de wanordelijkheden tijdens en na de wedstrijd van de Zutphenaren tegen SKV in Wageningen op 20 april (4-1 voor SKV). Een opstootje tijdens het duel, met aan beide kanten een rode kaart, leidde tot een kwartier oponthoud en na afloop ontstond er een dreigende sfeer, waarvoor thuisclub SKV de politie opriep naar het sportpark te komen.

Door de puntenaftrek heeft het reeds uitgespeelde Be Quick, dat de laatste drie duels verloor, nog 3 punten voorsprong op Dieren, dat echter een beduidend minder doelsaldo heeft. De Dierenaren moeten komende zaterdag in Arnhem met 9 doelpunten verschil van ESA winnen om alsnog de titel op te eisen.

Be Quick Zutphen heeft aangegeven niet in beroep te gaan tegen de straf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal