Volledig scherm
Eldenia tegen DWS, Arnhem © Rolf Hensel

Bekersof voetballers Eldenia tegen Nijmeegs negental

ARNHEM - Eldenia blameerde zich op eigen veld tegen vierdeklasser Krayenhoff (3-3). Tegen negen man (de Nijmegenaren Robin Schamp en Henkie Leestemaker kregen beiden hun tweede gele kaart voor commentaar) verspeelden de Eldenaren een 3-2 voorsprong. 

De bezoekers bleken daarna vanaf de strafschopstip beter. Bob Peters en Wesley de Ruiter faalden vanaf elfmeter.  Invaller doelman Stefan Kersten (44) werd daarmee de held bij de Nijmegenaren. ,,Dit hebben we volledig aan onszelf te wijten. Ze deden allemaal een stapje minder tegen negen man. Dat neem ik de ploeg kwalijk”, sprak trainer Erwin Koen.  

Ahmed Bagici, Louan Aarts en Hannes Poppinghaus scoorden voor Eldenia. Michael Michels, Theo Dams en Giovanni Waanders voor de bezoekers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal