Volledig scherm
© Gerard Burgers

BENE-League ver weg voor DFS na verlies bij Quintus

Halverwege de play-offs lijken de kaarten al geschud. Na de 30-23 (16-7) nederlaag in Kwintsheul bij Quintus is een plek voor volgend seizoen in de BENE-League ver weg voor de handballers van DFS Arnhem. ,,In theorie nog niet, maar in de praktijk zal het heel erg moeilijk worden”, concludeerde trainer Osvaldo Gomes na afloop.

De BENE-Leagueploegen Hurry Up (zes punten) en Quintus (vier) hebben na drie speelrondes in de play-offs al afstand genomen van de eredivsieclubs DFS en Houten, die na hun onderlinge gelijkspel op één punt staan. ,,Ervan uitgaande dat Hurry Up alles wint, moeten wij in de terugronde de punten pakken tegen Houten en Quintus en moet Houten van Quintus winnen. Dat is het ideale scenario om nog tweede te worden”, hield Gomes een sprankje hoop.

De beginfase van het duel bij Quintus verliep voor DFS desastreus. Pas bij 10-3 kreeg het spel van DFS weer kleur op de wangen. Gomes: ,,Maar toen was het leed al geschied. .”

Als excuus kon Gomes wijzen op de afwezigheid van Pascal Lucassen, die op de training geblesseerd was geraakt aan zijn knie. Uit een mri-scan zal de ernst van de blessure komende week duidelijk worden. Ook Robin Schoenaker werd niet ingezet wegens een blessure.

Doelpunten DFS: Ruben de Bok 7, Peter Schoenaker 7, Thijs Geurds 4, Toine Bartholomeus 3, Imco Schiebergen 1, Dani Blom 1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal