Volledig scherm
Het bestuur van CHRC hoopt op zaterdag meer leven in de brouwerij te krijgen. © Gert Budding

Bestuur CHRC wil met eerste elftal op zaterdag voetballen

HEELSUM - Het bestuur van CHRC wil met het eerste elftal na dit seizoen overstappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Leden van de Heelsumse club moeten zich volgende week uitspreken over het voorstel.

,,Het betreft puur de overstap van het eerste elftal”, verduidelijkt CHRC-voorzitter Paul Leertouwer het voorstel aan de leden van de Cito Harten Rijn Combinatie. ,,We blijven zondag wel actief met lagere seniorenteams.”

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van vrijdag 14 februari moet duidelijkheid scheppen over de koers van de kleine club op sportpark Wilhelmina. ,,De belangrijkste reden is dat we zondag te weinig aanloop hebben in de kantine. Op zaterdag verwachten we meer bezoekers, dus kunnen we ook meer inkomsten genereren.  Indien de meerderheid voor een overstap is, spelen we volgend seizoen al op zaterdag met de hoofdmacht”, zegt Leertouwer.

Een overstap zou betekenen dat eventuele degradatie voor CHRC, dat momenteel onderaan staat in 4D, dit seizoen geen gevolgen heeft. De club zou volgend seizoen sowieso instromen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

CHRC is niet de enige club in de regio die met de speeldag van het eerste elftal naar de zaterdag verhuist. OVC’85 in Oosterbeek deed het in 2017 al, Elistha uit Elst een jaar later en het Wageningse ONA’53 volgde in 2019. Ook WAVV uit Wageningen is in 2019 met een zaterdagelftal gestart.

Leertouwer wil tijdens de ALV ook een balletje opgooien over de toekomst van zijn club. Hij houdt de mogelijkheid open tot een fusie met de buurmannen RVW en Redichem, eveneens gebruikers van sportpark Wilhelmina in Heelsum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal