De derby met RVW, zondag 26 april, wordt de laatste in competitieverband voor CHRC.
Volledig scherm
De derby met RVW, zondag 26 april, wordt de laatste in competitieverband voor CHRC. © Gert Budding

CHRC voetbalt volgend seizoen op zaterdag: leden ‘unaniem’ voor

HEELSUM/RENKUM  Voetbalclub CHRC stapt voor volgend seizoen al over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Tijdens de Algemene ledenvergadering vrijdagavond in het clubhuis van de Heelsumse vierdeklasser stemden de leden ‘unaniem’ voor een overstap.

Paul Leertouwer, voorzitter van CHRC.
Volledig scherm
Paul Leertouwer, voorzitter van CHRC. © Dick Martens

,,Er was slechts één lid dat tegen stemde”, zei Paul Leertouwer, voorzitter van de voetbalclub uit Heelsum. ,,En dat was omdat hij andere verplichtingen heeft op zaterdag. Dus eigenlijk een tegenstem met een knipoog, want hij is het wel eens met de overstap. Daarnaast waren er nog twee onthoudingen.”

Overigens waren ruim twintig leden aanwezig om te stemmen over het onderwerp. CHRC staat momenteel laatste in de vierde klasse D, maar hoeft zich geen zorgen meer te maken over een afdaling naar de vijfde klasse.   Hooguit nog om de derby met buurman RVW van 26 april. De laatste in competitieverband. 

Volgend seizoen staan er waarschijnlijk andere, nieuwe derby's op de agenda. Met Wodanseck uit Wolfheze, WAVV uit Wageningen en mogelijk de andere buurman Redichem, hekkensluiter in de derde klasse A zaterdag.

Amateurvoetbal