Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit de bekerwedstrijd tussen SML en Arnhemse Boys. © Marc Pluim

Coaches SML en Arnhemse Boys pleiten voor meer wissels na gezapig bekerduel

De vonken vlogen er gistermiddag op sportpark De Bakenberg niet vanaf. Het bekerduel SML – Arnhemse Boys (0-2) was op voorhand een fraai affiche, maar in dit stadium van de voorbereiding niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd. De coaches van beide clubs pleitten daarom voor meer wisselmogelijkheden in de poulefase van het bekertoernooi.

,,Het is de eerste officiële wedstrijd, dus het gaat wel ergens om. In oefenwedstrijden is dat toch anders”, legt Pierre van den Berg, trainer van Arnhemse Boys uit. ,,Maar het is midden in de voorbereiding. Je bekijkt spelers en let erop hoe linies functioneren. En dan is het een nadeel dat je maar drie keer mag wisselen. Ik zou willen pleiten voor vijf wisselmogelijkheden. Word je eerste in de poule en beker je verder, dan wordt het een ander verhaal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal