Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit de bekerwedstrijd tussen SML en Arnhemse Boys. © Marc Pluim

Coaches SML en Arnhemse Boys pleiten voor meer wissels na gezapig bekerduel

De vonken vlogen er gistermiddag op sportpark De Bakenberg niet vanaf. Het bekerduel SML – Arnhemse Boys (0-2) was op voorhand een fraai affiche, maar in dit stadium van de voorbereiding niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd. De coaches van beide clubs pleitten daarom voor meer wisselmogelijkheden in de poulefase van het bekertoernooi.

,,Het is de eerste officiële wedstrijd, dus het gaat wel ergens om. In oefenwedstrijden is dat toch anders”, legt Pierre van den Berg, trainer van Arnhemse Boys uit. ,,Maar het is midden in de voorbereiding. Je bekijkt spelers en let erop hoe linies functioneren. En dan is het een nadeel dat je maar drie keer mag wisselen. Ik zou willen pleiten voor vijf wisselmogelijkheden. Word je eerste in de poule en beker je verder, dan wordt het een ander verhaal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. SC Rheden stelt teleur bij Pax

    SC Rheden stelt teleur bij Pax

    Hengelo - SC Rheden (3C) verloor zondagmiddag het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Pax in Hengelo met 1-0. Vorige maand werd dit duel gestaakt nadat Selman Büyükleya van SC Rheden meer dan een half uur geblesseerd op veld bleef liggen. Later werden bij hem gekneusde ribben en een hersenschudding vastgesteld. Ook zijn broer Ali Nino en ploeggenoot Marko van Huenen moesten destijds geblesseerd het veld verlaten en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

Amateurvoetbal