Volledig scherm
Het is klaar. © SC Oranje

Dag SC Oranje: Afscheidsbrief van een voetbalclub

1946-2018ARNHEM - Het bestuur van de Arnhemse voetbalclub SC Oranje legt uit waarom de stekker eruit is getrokken. Na 72 jaar is het gedaan met de kleinste voetbalclub van Arnhem.

De inhoud van de afscheidsbrief van SC Oranje:

Namens het bestuur: Faillissement SC Oranje onafwendbaar

Helaas moeten wij als bestuur van SC Oranje, de volksclub uit de Arnhemse wijk Malburgen, mededelen dat wij de handdoek in de ring hebben gegooid.

Door oplopende schulden bij diverse partijen en teruglopende en uitblijvende inkomsten uit voornamelijk contributie van de lagere elftallen zien wij als bestuur niet langer perspectief om het hoofd boven het water te houden.

Met een stappenplan voor de komende jaren was een beweging in gang gezet om de club gezond te maken en te laten groeien in leden.

In de eerste helft van dit voetbaljaar is ons gehele 3e elftal uit de competitie gehaald door de KNVB wegens wangedrag van een aantal leden, iets wat ook breed is uitgemeten in de media.

Hierdoor is een kwart van ons voetballende ledenbestand weggevallen en dus ook de contributie en kantineomzet.

Het is voor de vereniging dan ook niet mogelijk gebleken om het verschuldigde bedrag voor de veldhuur aan de gemeente te voldoen binnen de gestelde termijn.

Het gevolg hiervan is dat het sportcomplex op slot zit en niet meer toegankelijk is.

Met nog vier actieve elftallen, waarvan het eerste elftal bovenaan staat in de 3e klasse, zijn wij ons altijd bewust geweest van de kleine marge die wij hadden tussen inkomsten en vaste lasten.

Door een vaste kern trouwe leden en sponsoren hebben wij de afgelopen jaren een gezellige en succesvolle periode gekend, met meerdere prijzen en promoties verdeeld over onze zaterdagtak tot gevolg.

Helaas zijn wij als vereniging ook geconfronteerd met wangedrag en excessen op en rond de velden.

Wij hebben ons als bestuur altijd ingezet om dit gedrag te verbannen van de velden, iets waar veel verenigingen mee te maken hebben.

Daarnaast beseffen wij ons dat de grootte van onze vereniging en de reputatie uit het verleden er niet aan bij heeft gedragen om schorsingen van gehele elftallen te voorkomen.

Tot het laatste moment zijn wij druk bezig geweest om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen onder een vaste groep sponsoren en betrokkenen.

Helaas was ons voorstel aan het sportbedrijf niet voldoende en konden wij in onze ogen niet voldoen aan de aanvullende eisen.

Ten slotte willen wij alle huidige en voormalig leden, sponsors, bestuursleden en in het bijzonder vrijwilligers bedanken voor de mooie jaren en sportieve hoogtepunten.

SC ORANJE ARNHEM | 1946 - 2018

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal