Volledig scherm

Danny Oudsen nieuwe voorzitter ESA

ARNHEM – Danny Oudsen is per direct de nieuwe voorzitter van ESA. Oudsen werd deze week bij de Algemene Ledenvergadering (ALV) gepresenteerd als de nieuwe sterke man van de grootste Arnhemse voetbalclub. Daarnaast vond ESA in Peter Nicolasen een nieuwe penningmeester. Oudsen was voorheen jeugdtrainer en jeugdcoördinator bij ESA. Nicolasen heeft geen verleden bij de voetbalclub.

ESA is zoekende naar nog drie nieuwe bestuursleden, zodat de leiding weer compleet is. De Arnhemse voetbalclub was sinds december vorig jaar min of meer stuurloos omdat de leden tijdens een tumultueuze ledenvergadering het vertrouwen in de toenmalige voorzitter Jaap Breur en zijn gevolg opzegde. Dit vanwege de alarmerende financiële cijfers.

Het bestuur besloot op die bewuste avond op te stappen, waarna een interim-bestuur de taken overnam. Het interim-bestuur werd gevormd door Korstiaan Mulderij (voorzitter), Nico van Santen (secretariaat en voetbalzaken) en Sharon Calvino Alonso (penningmeester). Het drietal stelde een tijdelijk een werkgroep samen en zorgde voor een nieuwe organisatiestructuur.

Daarnaast werd er flink bezuinigd in de afgelopen periode, waardoor ESA weer uit de rode cijfers is gekropen. ,,We hebben weer een positief eigen vermogen’’, zegt interim-voorzitter Korstiaan Mulderij blij. Het interim-bestuur zal haar taken tot het einde van dit kalenderjaar nog uitvoeren, aangevuld dus met de nieuwe bestuursleden Oudsen en Nicolasen.

Amateurvoetbal