Volledig scherm
De Bataven-verdediger Max Veissel zet een tackle in op Bard Kacem van MASV. © Gerard Burgers

De Bataven in laatste seconde nog naast MASV

Arnhem – Een strafschop in de uiterste slotfase zorgde ervoor dat Bataven een punt overhield aan het treffen met MASV. Op het Malburgse kunstgras eindigde het bekerduel in 2-2.

De eerste helft van de bekerclash tussen tweedeklasser MASV en eersteklasser Bataven was voor de thuisploeg. MASV zorgde voor veel gevaar door de snelheid van voorhoedespelers Angelo Siep en Benjamin Ahuluheluw te benutten. Al vroeg in de wedstrijd leek de uit de rug van de Bataven-defensie gesprinte Siep MASV op voorsprong te schieten, maar diens na de stuit genomen lob belandde op de lat.

Toch kwam MASV voor rust op voorsprong. Angelo Siep werd in de zestien gevloerd door Bataven-keeper Jeroen Wels. Ahuluheluw schoot de strafschop met lef via de onderkant van de lat raak.

Uitblinker Martens

Na de pauze kregen de bezoekers uit Gendt meer grip op de wedstrijd. Daan Basten zorgde voor een – gezien het veldoverwicht van Bataven – niet onverdiende en bekeken gelijkmaker. Toch bleef MASV, waar Wesley Martens op het middenveld uitblonk, ook vanuit de verdrukking gevaarlijk. Goed voorbereidend werk van invaller Shently Lovert werd afgerond door Angelo Siep (2-1).

Quote

Vandaag heb ik een team gezien. Dat is voor mij, met een ploeg die bestaat uit zoveel nieuwe spelers, erg belangrijk.

Roberto Straal, MASV

MASV leek, mede door uitstekend keeperswerk van Stefan Reijnders, de winst op karakter over de eindstreep te trekken. Vlak voor tijd was het nota bene Reijnders die de vogelvrije Bataven-aanvoerder Martijn Fransen richting de grond werkte. Rob Aarntzen benutte de penalty feilloos, waarna scheidsrechter Omar Khalifa direct affloot. Zowel MASV en Bataven hebben nu een punt uit twee duels in poule 79 van de Districtsbeker.

,,Jammer dat je niet wint, maar over de manier van spelen ben ik tevreden”, luidde het commentaar van MASV-trainer Roberto Straal. ,,We zijn er nog lang niet, maar vandaag heb ik een team gezien. Dat is voor mij, met een ploeg die bestaat uit zoveel nieuwe spelers, erg belangrijk. De beker is voor ons vooral een voorbereiding op de competitie.”

‘Resultaat wel belangrijk

Bataven-coach Rob Bouman vond het gelijke spel verdiend. ,,In de eerste helft hadden we geen antwoord op de snelheid van de voorhoede van MASV. Na rust hadden we het beter voor elkaar, stonden we positioneel sterker. Voor mij is het resultaat al wel belangrijk, ik wil door bekeren. 2-2 is niet verkeerd, ook omdat we met veel blessures kampen. Die late goal was dus erg welkom: nu hebben we het in eigen hand.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal