Volledig scherm
PREMIUM
Nicky Hagen van De Paasberg (links) vliegt langs Bahadir Arabaci van Elsweide. © Ben Gal/Orange Pictures

De laatste voetbalzondag bij De Paasberg

‘Voetbal op zondag traditie? De slavernij was ook traditie. Tradities hebben een einddatum.’ Was getekend: Wensley Dalgliesh (36). Alsof je tegenover een kruising van Snoop Dogg en Bob Marley staat. Ogen verscholen achter een zonnebril, dreadlocks tot aan de heupen. Bijna rappende, mysterieuze manier van spreken.

,,Ik ben dit seizoen gestopt, omdat ik niet met de coach overweg kon”, vertelt Dalgliesh, die met een biertje voor de kantine zit. ,,De trainer zal straks zeggen dat de spelers niet gemotiveerd zijn, omdat het zondagelftal volgend seizoen verdwijnt. Als je wilt weten hoe het zit: hier ben ik.”

Quote

Je het ziet het ook. Jongens die goed kunnen voetballen, maar geen bal raken omdat ze brak zijn.

Narin Moerlie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1178 stemmen