De Paasberg boekt 2-4 winst in plaats van 5-2 verlies

EDE – De Paasberg is dicht bij kwalificatie voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi. De Arnhemmers draaiden dinsdagavond in het restant van 20 minuten tegen Fortissimo de 1-1 stand om in een 2-4 overwinning.

Het bekerduel tussen Fortissimo en De Paasberg eindigde op 31 augustus in een 5-2 zege voor de Edenaren. De KNVB besliste echter dat de laatste 20 minuten, waarin de thuisploeg vier keer scoorde, overgespeeld moesten worden, omdat Fortissimo bij een 1-1 stand een vierde wisselspeler had ingebracht.

Volledig scherm
De Paasberg, hier in actie tegen DVOV, won dinsdagavond in Ede met 4-2 van Fortissimo. © Erik van 't Hullenaar

In het restant scoorden Donovan de Kievid, Dennis Borman en Jesse ter Beek voor De Paasberg. Ter Beek en een speler van Fortissimo kregen in de laatste minuut na een ruzie de rode kaart.

Het is nog onduidelijk of De Paasberg, dat eerder ook met 4-2 van OVC'85 won, nu zeker is van een vervolg in het bekertoernooi. De KNVB haalde de wedstrijd van de Arnhemse ploeg van afgelopen zaterdag tegen FC Lienden uit het programma, omdat de Betuwenaren eerder een geschorste speler hadden opgesteld. FC Lienden is echter (nog) niet uit de stand verwijderd. Als het duel alsnog moet worden ingehaald, heeft De Paasberg in elk geval aan een gelijkspel genoeg voor plaatsing.

Stand poule 4: De Paasberg 2-6 (8-4), Fortissimo 3-6 (9-6), OVC'85 3-3, FC Lienden 2-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal