Volledig scherm
Trainer William Gorissen van De Paasberg toen het nog leuk was: in de voorbereiding. 'Ik denk daar nu anders over'. © Gerard Burgers

De Paasberg stuurt Henk Gerrits met vervroegd pensioen na weer rood

ARNHEM - De Paasberg is klaar met Henk Gerrits, het 'rode gevaar' van de Arnhemse voetbalclub. Een breuk tussen de club en de 38-jarige Arnhemmer, die zondag zijn tweede rode kaart van het seizoen pakte, is onvermijdelijk.

,,Ja, ik trek wel eens aan de noodrem, ook zondag weer", erkent Gerrits. ,,Maar dat komt omdat de tegenstander gewoon drie man voorbij mag lopen, dat laat ik niet gebeuren. Na de terechte gele kaart liet ik niet gelijk mijn rugnummer zien, daarvoor krijg je tegenwoordig al een tweede gele kaart."

Voor Gerrits was het de tweede rode kaart van het seizoen, voor het zondagteam van SV De Paasberg al weer de vijfde. De Paasberg scoorde tot nu toe meer rode kaarten dan punten. Het bekertoernooi eindigde voor de Arnhemmers met één punt en twee rode kaarten uit drie wedstrijden. De competitie begon met twee punten uit drie duels, zondag tegen Arnhemia (1-1) werden drie spelers van de thuisploeg weggestuurd.

Trainer William Gorissen sprak voor het seizoen vol lof over zijn routiniers maar houdt er inmiddels andere ideeën op na. ,,Ik had hoge verwachtingen van de ervaren jongens, zoals Jeffrey Onstein en Henk Gerrits. Buiten het veld fantastische jongens, met enorm veel ervaring. Henk gaat er vol voor, dat zie ik graag. Maar ik denk daar nu anders over. Zondags lijkt hij niet in de hand te houden. Het gaat de negatieve kant op; voor hem, voor het team en de club. Dat kunnen we niet toelaten."

Gorissen hoeft Gerrits niet meer terug te zien.  Gerrits op zijn beurt: ,,Als ik hier al kaarten voor krijg en er vanaf de andere kant van het veld zo over mij wordt geoordeeld, hoeft het van mij niet meer. Ik ben 38, het is een keer klaar.

Lees het hele verhaal vrijdag in de Arnhemse editie van De Gelderlander of op onze e-paper

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal