Volledig scherm
Duno's Hans Cooke in actie tegen Woudenberg. © Gerard Burgers

Debuut Duno in Friesland

UpdateDOORWERTH - Duno maakt zijn debuut in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal op zaterdag 1 september met een uitwedstrijd tegen het Friese Buitenpost. Het eerste thuisduel is een week later tegen Flevo Boys uit Emmeloord.

De KNVB bevestigde maandag de indeling die zondag al als 'concept' naar buiten was gekomen. Duno treft als nieuweling in de hoofdklasse vooral veel clubs uit Overijssel. De wedstrijd tegen Buitenpost is meteen de meest verre bestemming voor de club uit Doorwerth.

Indeling hoofdklasse B: ACV (Assen), AZSV (Aalten), Berkum, Buitenpost, CSV Apeldoorn, DETO (Vriezenveen), Duno, Excelsior’31 (Rijssen), Flevo Boys (Emmeloord), SC Genemuiden, SDC Putten, Sparta Nijkerk, Staphorst, SVZW (Wierden), Urk en WHC (Wezep).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal