Volledig scherm
Stefan Reijnders, hier nog in het shirt van SML, maakte in het bekerduel bij Groen Wit'62 zijn debuut voor Duno. © David van Haren

Debuut van twee doelmannen in één wedstrijd bij winnend Duno

ARNHEM - Duno heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De hoofdklasser uit Doorwerth won in Apeldoorn van Groen Wit’62: 0-5.  Opvallend: twee keepers debuteerden in één wedstrijd.

Duno had tegen vierdeklasser Groen Wit'62 al na ruim een kwartier een veilige marge in handen dankzij treffers van Ahmed Lak en Ryan Bouwmeester (0-2).

Kort na rust verschalkte Shapoul Ali de Apeldoornse doelman met een mooie lob van grote afstand (0-3). Halverwege de tweede helft scoorde Lak zijn tweede treffer na een prima pass van Christian Gandu, die net in het veld was gekomen ten faveure van Civard Sprockel. Door een eigen treffer werd tien minuten voor tijd de eindstand op 0-5 bepaald.

Debuut

Doelman Stefan Reijnders, afgelopen zomer overgekomen van de Arnhemse derdeklasser SML, maakte tegen Groen Wit zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Duno. Reijnders, die nauwelijks op de proef werd gesteld, mocht na 53 minuten gaan douchen van trainer Lodewijk de Kruif.

De coach gunde ook keeper Sam van der Veer zijn eerste minuten voor de hoofdklasser uit Doorwerth. De derde keeper van Duno hield zijn doel ook schoon, al had hij daar een keer de hulp van de lat voor nodig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal