Volledig scherm
vv Dieren , hier met aanvoerder Nanne Osinga tegen ESA, brengt hoofdklasser Silvolde aan het wankelen. © BSR Agency

Dieren bedwingt hoofdklasser Silvolde in 90 minuten, maar vliegt na shoot-outs uit Achterhoek Cup

DIEREN - Derdeklasser vv Dieren heeft dinsdagavond bijna voor een enorme stunt gezorgd tegen hoofdklasser Silvolde. De zaterdagclub trof de ploeg van Dennis van Beukering in de strijd om de Achterhoek Cup en hield het in 90 minuten op 2-2, na een 2-0 voorsprong en met een man meer op het veld. 

Na de 2-2 op sportpark Het Nieuwland in Dieren moesten shoot-outs de beslissing brengen. Silvolde won die met 4-3 en is zo alsnog geplaatst voor de volgende ronde van het jaarlijkse Achterhoekse voetbaltoernooi.

,,We hebben geweldig geknokt en goed gespeeld”, zei trainer Wim Kamphuis van vv Dieren. ,,En we hebben onterecht verloren.” Kamphuis zag tot zijn genoegen dat zijn ploeg halverwege op een verrassende 2-0 voorsprong stond door treffers van Teun van Uum en Evert Palm.

Kort voor rust kreeg Silvolde-verdediger Pim Olthuis de rode kaart. Niettemin kwam het tiental na rust terug tot 2-1 dankzij een doelpunt van Wout Blasman. In de voorlaatste minuut zorgde Evert Römer voor de gelijkmaker, waardoor shoot-outs noodzakelijk waren. Daarin trok de hoofdklasser uiteindelijk aan het langste eind (4-3).

Dieren speelt zaterdag de kraker van de derde klasse A tegen koploper FC Zutphen, dat vier punten meer heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal