Volledig scherm
Benutte strafschop. Dieren met 0-3 achter. © Roland Gerritsen

Dieren incasseert derde nederlaag op rij

DIEREN - vv Dieren (2G) zit in een dip. De ploeg van trainer Daniel de Lange verloor zaterdagmiddag thuis van het laaggeklasseerde AGOVV uit Apeldoorn met 0-3 (rust 0-1). Het betekende de derde nederlaag op rij voor Dieren, dat gezakt is naar plaats negen in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal.

Al in de derde minuut passeerde Yuri Brentjes Dieren doelman Melvin Kersten met een schuiver van afstand. De thuisploeg bouwde daarna wel aan een overwicht, maar de gegroepeerd spelende Apeldoorners gaven nauwelijks kansen weg.

Met goede moed begon Dieren aan de tweede helft, maar binnen drie minuten maakte Marco Bosz, de neef van Ajax-trainer Peter Bosz, op weergaloze wijze de 0-3. Bosz speelde zich vrij en schoot de bal in de bovenhoek.

Die klap kwam Dieren niet meer te boven. De ploeg probeerde het wel, maar de overtuiging en het raffinement ontbraken. Dieren, waar de jeugdige Ruben Ottevanger debuteerde, kreeg vlak voor tijd ook nog een derde treffer om de oren. Na een overtreding van keeper Kersten, die daarvoor geel zag, op de doorgebroken Joey Bosz schoot Raymond van Buren de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 0-3.

Amateurvoetbal