Dieren, hier (links met twee man) in actie tegen OVC’85, verloor in Zutphen voorlopig de slag om het kampioenschap van Be Quick.
Volledig scherm
Dieren, hier (links met twee man) in actie tegen OVC’85, verloor in Zutphen voorlopig de slag om het kampioenschap van Be Quick. © Fons Sluiter

Dieren verliest topper tegen concurrent en koploper Be Quick Zutphen

ZUTPHEN – Dieren leed bij concurrent en koploper Be Quick Zutphen een pijnlijke 3-1 nederlaag. De Zutphense formatie, die komend seizoen door John van Beukering wordt getraind, heeft nu met één wedstrijd meer acht punten voorsprong op de Dierenaren.

Het was een enerverende wedstrijd tussen de twee beste ploegen van de derde klasse A.

,,We speelden goed, maar zij scoorden drie prachtige doelpunten”, vertelde Dieren-trainer Wim Kamphuis. Beide teams speelden verzorgd voetbal en kozen vol voor de aanval. Het publiek kon genieten van fraaie combinaties. Dieren opende de score. Rechtervleugelverdediger Bart Vissers wist na ruim een kwartier het net te vinden: 1-0. Aan het einde van het eerste part leidde dom balverlies de Zutphense gelijkmaker in: 1-1. ,,We verloren te simpel de bal en in de omschakeling was het raak. Dat was doodzonde zo kort voor de rust”, treurde Kamphuis.

Na de pauze kwam Be Quick al na vijf minuten op 2-1. ,,Ook dat was een fantastisch doelpunt. Daarna hebben we in een 3-4-3 formatie druk uitgeoefend”, blikte Kamphuis terug. In die fase kreeg Dieren behoorlijke kansen. ,,Hiele van Valburg twee keer en ook Teun van Uum kon scoren”, vertelde Kamphuis.

Terwijl Dieren nog sterker aandrong besliste Zutphen met de 3-1 het titanengevecht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal