Volledig scherm
Dierensche Boys, eerder dit seizoen. © Erik van 't Hullenaar

Dierensche Boys komt spelers tekort en verliest thuis na goede start van Groen Wit’62

Dieren – Dierensche Boys (4F) verloor zondagmiddag op eigen veld van Groen Wit’62 uit Apeldoorn: 1-3. ,,We begonnen goed”, zag trainer Giovanni Zweers. ,,Door een goede kopgoal van Davey van Limbeek kwamen we ook op voorsprong.” De thuisploeg had de marge zelfs kunnen verdubbelen, maar Can Zeki miste een strafschop.

Na rust kreeg de thuisploeg het moeilijk,vooral omdat er veel fysieke problemen kwamen. ,,Ik moest Stan Aalders eraf halen met een blessure, daarna vielen er nog eens 2 man uit”, vertelde de coach. ,,Ik had vandaag slechts 2 wissels, waardoor we in de slotfase met 10 man verder moesten. Dat red je niet tegen een sterke ploeg als Groen Wit’62.”

De gasten uit Apeldoorn profiteerde via Michael de Zwaan, Michiel Huising en Melvin van Vemde. Grote gevolgen had de nederlaag voor Dierensche Boys overigens niet. De ploeg eindigt sowieso als voorlaatste in 4F, en zal daarom via de nacompetitie het vege lijf moeten redden. ,,Zoals het er nu naar uitziet spelen we tegen Angerlo Vooruit”, zei Zweers tot slot. Die wedstrijd zal op neutraal worden gespeeld en is meteen beslissend. De datum is zondag 2 juni.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (11%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (1%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (8%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (39%)
  • Maakt mij niet uit (4%)
210 stemmen