Dierensche Boys verliest thuis van Orderbos en moet zich richten op de nacompetitie

Dieren - Dierensche Boys (4F) verloor maandagmiddag op eigen veld van Orderbos uit Apeldoorn: 2-3. Daarmee is de minieme kans om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen zo goed als verdwenen, besefte ook trainer Giovanni Zweers.

,,In theorie kan het nog steeds, maar je moet wel reëel zijn. We moeten ons richten op de nacompetitie en SC EDS onder ons zien te houden.”

SC EDS sluit in de vierde klasse F de ranglijst met 7 punten uit 22 duels. Dierensche Boys staat voorlaatste met 11 punten.

In het duel tegen Orderbos op tweede paasdag scoorden Stan Aalders tweemaal voor de Dierenaren. Het bleek niet genoeg voor een puntje, want de bezoekers uit Apeldoorn passeerde driemaal de debuterende doelman Nick van de Linden.

Giovanni Zweers was naderhand vol lof zijn jonge, pas 17-jarige doelman. ,,Hij is een fantastisch keeperstalent. Een jongen met een gouden toekomst. Een echte clubjongen bovendien, die er altijd is om beter te worden. Dat vind ik heel mooi.”

Volledig scherm
Dierensche Boys-gebroeders Can en Cem Zeki. © Lars Smook
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1177 stemmen