Volledig scherm
Can Zeki van Dierensche Boys stoomt op tegen EDS. © Erik van 't Hullenaar

Dierensche Boys walst na rust over hekkensluiter SC EDS heen

Dieren - Dierensche Boys (4F) won zondagmiddag op eigen veld de degradatiekraker tegen SC EDS uit Ellecom met 5-2. De Dierenaren drukte daarmee de ploeg uit Ellecom nog vaster op de laatste plaats.

SC EDS begon uiterst voortvarend aan de clash met de buurman en nam binnen 25 minuten een 0-2 voorsprong door mooie treffers van Romario Lubbers en Nathan Sterk. Een verrassing leek daarmee in de maak op het zonovergoten sportpark Het Nieuwland in Dieren. Kort voor rust maakte echter Can Zeki de belangrijke aansluitingstreffer en dat gaf de thuisploeg weer hoop en energie.

Een donderspeech van Dierensche Boys trainer Giovanni Zweers in de rust sorteerde ook effect. Pal na rust scoorde wederom Can Zeki uit een benutte strafschop de 2-2. De thuisploeg drukte door en kwam via invaller Robin van der Spreng op 3-2. In de slotfase gaven wederom Can Zeki, met zijn derde treffer van de middag, en opnieuw Van der Spreng de zege nog meer glans.

Dierensche Boys nam door de ruime zege afstand van hekkensluiter SC EDS. De Dierenaren hebben nu 11 punten uit 19 wedstrijden. SC EDS sluit de rij met 7 punten uit 20 wedstrijden. De onderste ploeg degradeert rechtstreeks naar de vijfde klasse. De twee ploegen daarboven moeten in de nacompetitie het vege lijf zien te redden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal