Volledig scherm
Dierense Boys logo

Dierense Boys kleurt rood en incasseert eerste verlies

APELDOORN - Dierense Boys (4G) verloor zondagmiddag met 5-2 bij Orderbos in Apeldoorn. Het betekende de eerste nederlaag voor de ploeg van de Arnhemse trainer Giovanni Zweers, die naast de nederlaag nog tegen meer averij aanliep. Na rust kregen namelijk zowel Dave van Braam als invaller Omid Hasani van Dierense Boys de rode kaart voorgeschoteld.

,,We waren in de beslissende duels niet scherp'', verklaarde Zweers de eerste helft, waarin zijn ploeg tegen een 4-0 achterstand aanliep. De tegentreffer van Can Zeki - kort voor rust- uit een strafschop gaf weer een beetje hoop. Na rust ging Dierense Boys op jacht naar de inhaalrace. Met de 4-2, wederom van Can Zeki, was alle hoop op een goed resultaat weer terug.

Maar kort daarna kreeg Dierenaar Dave van Braam rood. ,,Hij maakte een losrukkende beweging'', zei Zweers over die veldverwijzing. ,,Met tien man gingen we 1 op 1 spelen en gingen we forceren''', sprak de trainer over de tactiek. ,,Maar daarna kreeg onze invaller Omid Hassani ook rood.'' Zweers hoorde van de arbiter later dat het ging om 'agressief gedrag.'' Het negental van Dierense Boys was daarna echt kansloos, en kreeg in de slotfase ook nog een vijfde treffer om de oren

Amateurvoetbal