Volledig scherm
Dierense Boys-aanvoerder Cem Zeki (rechts) in actie in een eerder duel. Archieffoto. © Marc Pluim

Dierense Boys verzuimt zege te pakken in spektakelstuk

DIEREN - Dierense Boys (4G) speelde zondagmiddag een uitstekende wedstrijd tegen koploper Beekbergen. Maar een overwinning voor de ploeg van trainer Giovanni Zweers zat er weer niet in. ,,We hebben onszelf niet beloond'', baalde Zweers naderhand. ,,Bij 3-2 hebben we een aantal kansen laten liggen op de 4-2.'' En dat kwam de thuisploeg duur te staan, want Beekbergen kwam in de slotfase nog langszij door Ryan Kaal.

Beekbergen kwam in Dieren op voorsprong dankzij Jordy Weijland, maar al snel maakte Dave Berendsen gelijk. Berendsen, die dit seizoen al viermaal doel trof, moest kort daarna geblesseerd het veld verlaten. ,,Een aderlating'', aldus Zweers. ,,Gelukkig zijn we echter in de breedte sterk genoeg.'' Na rust had Dierense Boys de controle, maar tegen de verhouding in kwamen de gasten op 1-2 door wederom Weijland. Dave Braam zorgde daarna voor de 2-2, waarna een kwartier voor tijd het hoogtepunt van de wedstrijd plaatsvond.

Cem Zeki dribbelde de zestien meter in, passeerde een mannetje en haalde verwoestend uit. ,,Een fantastische goal'', jubelde Zweers. ,,De bal verdween hard in de bovenhoek. '''Helaas voor Dierense Boys leverde de wereldtreffer niet de eerste zege op door de reeds genoemde 3-3. ,,We zijn nog ongeslagen, maar we wachten ook nog op de eerste overwinning'', sprak Zweers na het derde gelijkspel op rij tot slot.

Amateurvoetbal