Droomdebuut Duno uit Doorwerth in hoofdklasse na uitbarsting trainer

BUITENPOST – Duno kende zaterdagmiddag een droomdebuut in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Doorwerth won bij het Friese Buitenpost met 5-2 na een 2-0 achterstand bij rust. Anass Aamri (2), Shapoul Ali (2) en Joey Godee waren trefzeker namens Duno.

,,Ik ben in de rust wel even uit mijn plaat gegaan”, erkende trainer Lodewijk de Kruif. ,,We waren niet scherp genoeg, de focus ontbrak. En dat terwijl we een goede voorbereiding hadden waarin we goed gewerkt hebben met elkaar. Die laat ik niet verpesten in 45 minuten.”

Diepgang

De harde woorden van de coach in de rust hadden effect. Met Aamri ten faveure van de licht geblesseerde Dominique Kivuvu kwam Duno na rust getergd uit de kleedkamer. De 2-0 achterstand – door treffers van Rudmer Loonstra en Berend Schootstra – werd in mum van tijd weggewerkt.

Uitgerekend Aamri zorgde al in de vijfde minuut van de tweede helft voor de aansluiting. ,,Met Anass kregen we diepgang”, sprak De Kruif. De gelijkmaker was de opmaat voor een glorieus kwartiertje voor Duno want achtereenvolgens Joey Godee, wederom Aamri uit een strafschop en tweemaal Shapoul Ali zorgde voor de gewenste ommekeer: 2-5. 

,,Na rust zijn we niet meer in de problemen geweest”, aldus De Kruif. ,,De donderspeech heeft inderdaad gewerkt, het kwartje was toen blijkbaar gevallen.”

Volledig scherm
Duno's eerste opstelling in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal