Volledig scherm
Oury Shem-Tov van Fletcher Hotels (links) en Richard Vacquier Droop, voorzitter van Duno, besproeiden het veld tijdens de droogte met een tuinslang. © Gert Budding

Duno blaast toernooi af om velden te sparen

DOORWERTH - Voetbalclub Duno heeft voor zaterdag het jaarlijkse Flip Zaaijer-toernooi geschrapt vanwege de staat van het hoofdveld. De kersverse hoofdklasser uit Doorwerth hoopt de grasmat zo voldoende te sparen voor de eerste thuiswedstrijd op 8 september.

,,De droogte heeft schade aangericht, maar het veld is goed hersteld”, weet voorzitter Richard Vacquier Droop.

Het hoofdveld van Duno is al jaren een zorgenkindje en werd vanwege de slechte gesteldheid vorig seizoen regelmatig afgekeurd. ,,Ze noemden ons daarom ook wel de kampioen van de afgelastingen”, aldus Vacquier Droop.

Duno start de competitie zaterdag 1 september met een uitwedstrijd tegen het Friese Buitenpost. Een week later ontvangt Duno op eigen veld Flevo Boys.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal