Volledig scherm
Dominique Kivuvu als speler van FC Oss (archieffoto). © ProShots

Duno haalt oud-prof (NEC) Dominique Kivuvu van DOVO

DOORWERTH – De kersverse hoofdklasser Duno Doorwerh heeft zijn tweede versterking voor volgend seizoen binnen. Dat is Dominique Kivivu, een 30-jarige middenvelder, die overkomt over van derde divisionist DOVO uit Veenendaal. 

Volledig scherm
Dominique Kivuvu bij DOVO in Veenendaal. © Herman Stöver

Eerder legde de voetbalclub uit Doorwerth al Christian Gandu (van DHSC uit Utrecht) vast.

Volledig scherm
Dominique Kivuvu in het shirt van NEC. © Broer van den Boom

Kivuvu werd geboren in Amsterdam, maar heeft een Angolese achtergrond. Hij koos in de jeugd voor Nederland (onder 21), maar besloot later alsnog te kiezen voor het nationale elftal van Angola. Daar debuteerde hij in september 2009. Tussen 2009 en 2012 kwam Kivuvu elfmaal uit voor het nationale team van Angola. 

Hij debuteerde in het seizoen 2005/2006 in het betaalde voetbal bij Telstar. Later kwam hij ook uit voor onder meer NEC Nijmegen en CFR Cluj (Roemenië). Zijn laatste club in het profvoetbal was FC Oss in het seizoen 2016/2017.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1339 stemmen