Volledig scherm
Christian Gandu in het shirt van DHSC , klassegenoot van Duno. © Ruud Voest

Duno haalt voetbalavonturier Christian Gandu naar Doorwerth

DOORWERTH – Eersteklasser Duno uit Doorwerth heeft zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. En dat is Christian Gandu, nu nog spelend voor de amateurs van DHSC in Utrecht, een klassegenoot van Duno. De 25-jarige aanvaller was dinsdagavond al aanwezig in Doorwerth om zijn toekomstige ploeg in actie te zien tegen Woudenberg.

Duno won met 2-0 van Woudenberg en stevent regelrecht af op promotie naar de hoofdklasse.

De in Congo-Kinshasa geboren Gandu kwam op zijn negende naar Nederland en kwam via de amateurs van KVVA uit Amersfoort in 2008 terecht in de jeugdopleiding van FC Utrecht. De toenmalige trainer Willem van Hanegem wilde Gandu destijds opnemen in de selectie van FC Utrecht voor het duel tegen NAC maar kreeg geen toestemming van de KNVB omdat hij met 15 jaar nog te jong was. Gandu versleet daarna vele clubs, waaronder FC Groningen, Almere City en Zaglebie Sosnowiec (Polen).

Begin december 2015 kwam Gandu in het nieuws omdat hij uitgeprocedeerd was. De IND zag zijn kortstondige verblijf in Polen als emigratie. Een paar weken later kreeg hij echter alsnog een permanente verblijfsvergunning.

Voor het seizoen 2016/2017 was hij op proef bij NEC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Waterpret bij OVC, Koningsdag funest voor Arnhemia en rake vrije trap is 5 punten waard in Driel
    PREMIUM
    De derde helft/VIDEO

    Waterpret bij OVC, Koningsdag funest voor Arnhemia en rake vrije trap is 5 punten waard in Driel

    ARNHEM - In deze rubriek een verzameling anekdotes en opvallende gebeurtenissen uit de wandelgangen van het amateurvoetbal in de regio. Deze week zorgen sproeiers voor veel genot bij de kleintjes op sportpark De Bilderberg, had trainer Vincent Selhorst de 10-0 nederlaag wel kunnen voorspellen en dankt Rheden de vriendin en aanstaande dochter van Patrick d’Hulst.

Amateurvoetbal